Paltrok Zaandam: Contract getekend voor 106 sociale huurwoningen

Contract getekend voor 106 sociale huurwoningen

20 november 2023

Ontwikkelaar Blue Banner Red, aannemingsbedrijf Kuin en woningcorporatie Rochdale hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 73 sociale en 33 midden huurwoningen in het ontwikkelproject Paltrok Zaandam. Het project gaat in totaal uit 236 woningen bestaan. Naast de sociale en midden huurappartementen zijn er 130 woningen in de koop- en vrijehuursector.

Het project is in eerste instantie gericht  op starters op de woningmarkt, met een focus op alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp is van FKG architecten aan de Zaan. De sloop van de bedrijfspanden die er nu staan wordt uitgevoerd door Boy Limmen Sloopwerken. Eind november 2023 starten de sloopwerkzaamheden.  Verwachte oplevering van het project is halverwege 2025.

Paltrok, Boetenjonkerbuurt, Kogerveldwijk

Paltrok is een bedrijventerrein in de Boerenjonkerbuurt en is onderdeel van transformatiegebied Kogerveldwijk dat de komende jaren wordt omgetoverd tot een compleet nieuwe (woon)omgeving. Kogerveld wordt een wijk met in totaal 2500 woningen, waarvan 500 van Rochdale.

Gevarieerd en afgewogen woningaanbod

Rochdale heeft eind 2018 ontwikkelaar Blue Banner BV benaderd om mee te doen aan de ontwikkeling van het ‘Holleman Schoenterrein’ aan de Paltrokstraat / Scholtensstraat in Zaandam, een terrein met enkele lege bedrijfspanden. De buurt krijgt een gevarieerd en afgewogen woningaanbod, met commerciële en maatschappelijke voorzieningen, goede verbindingen tussen de verschillende buurten én de omliggende wijken, een mooi ingerichte, klimaatbestendige buitenruimte en een vernieuwd sportpark.

Meer informatie

https://maakkogerveldwijk.zaanstad.nl/

https://bluebanner.nl/projecten/paltrok-zaandam/ 

Andere berichten: