Feestelijke aftrap van 48 woningen aan de Boterbloem in Drachten

Feestelijke start 48 woningen aan de Boterbloem in Drachten

19 maart 2024

Op dinsdag 19 maart startte de bouw van 48 woningen aan de Boterbloem in de wijk Vrijburgh. Woningcorporatie Accolade, Bouwbedrijf Lont, Blue Banner RED en Kuin BV organiseerden samen een feestelijk startmoment. Wethouder Hartogh Heys van de Lier van de gemeente Smallingerland knipte het lint door en opende hiermee het bouwterrein van Vrijburgh fase 2.

Vrijburgh fase 2 volop in ontwikkeling

Er komen in totaal 56 nieuwe woningen op locatie Boterbloem in de wijk Vrijburgh 2. Het is een nieuwe aantrekkelijke, kindvriendelijke wijk met groen en water. Wethouder Hartogh Heys van de Lier vertelt over het project: ‘Fijn dat dat na een voortvarende voorbereiding nu ook met de bouw begonnen is. De ontwikkeling aan de Boterbloem is een mooie mix van diversiteit aan woningen voor verschillende doelgroepen. In de loop van dit jaar kunnen de eerste bewoners hier met veel plezier gaan wonen.’

28 Woningen Blue Banner RED en Kuin BV

Blue Banner RED en Kuin BV bouwen samen 28 woningen. Er komen 8 vrijstaande woningen en 20 half vrijstaande woningen. Hiervan hebben 4 woningen een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen staan op een grote kavel en hebben een gunstige tuinligging. De eerste fase van 14 woningen startte in oktober 2023. De tweede fase van 10 woningen begint in april 2024. De verwachting is dat de eerste woningen begin 2025 klaar zijn. Er zijn nog enkele woningen te koop. Kijk voor meer informatie op www.boterbloemdrachten.nl.

Andere berichten: