Het Bastion – Ravelijn Zeewolde

Ravelijn - Zeewolde

Aantal woningen: 28

Start bouw: 3e kwartaal 2023

Oplevering: 4e kwartaal 2024

28 appartementen

De leegstand van de voormalige bibliotheek in het Ravelijn was voor velen een doorn in het oog. Daar komt nu een eind aan. Blue Banner heeft plannen ontwikkeld om het pand om te bouwen naar appartementen waarbij de buitenkant er hetzelfde uit blijft zien. “Deze transformatie zal het centrum naar een hoger niveau tillen”, meent Erik Schot, directeur Blue Banner RED, tevens oud-Zeewoldenaar. Ook wethouder Wim van der Es is in zijn nopjes met de plannen. “Dit plan past in de visies die we hebben op het centrum én wonen, met aandacht voor startende jongeren en kleine huishoudens. En dit is bij uitstek een locatie waar dit zou kunnen. Het is mooi dat een leegstaand pand op deze manier een herbestemming krijgt.

Om binnen de beperkingen van het specifieke gebouw woningen te kunnen realiseren was een grote puzzel. “En die hebben we gelegd, want het was echt maatwerk. Tot onze verbazing biedt het toch nog ruimte voor 29 appartementen”. Uitgangspunt was om niet alleen een mooi plan te ontwikkelen die de omgeving beter maakt, maar deze ook betaalbaar te houden voor de doelgroepen.

Het plan omvat 29 appartementen, waarvan 19 tweekamerappartementen (40/60 m2) voor jongeren en 10 driekamerappartementen (75/80 m2) voor kleine huishoudens. De driekamerappartementen zijn verdeeld over twee woonlagen, waarbij gewoond wordt op de tweede verdieping.

Presentatie Informatiebijeenkomst project Ravelijn

Virtuele rondleiding

Bekijk hier de online bijeenkomst van project Ravelijn

Disclaimer: De impressies geven een indruk van hoe het kan worden. Daarom kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Het Bastion – Ravelijn Zeewolde