Het Bankiershuis – Steenwijk

Het Bankiershuis - Steenwijk

Aantal woningen: 11

Start bouw: 1e kwartaal 2021

Oplevering: 1e kwartaal 2022

11 appartementen voor verhuur in Steenwijk

Half maart zijn we gestart met de vernieuwbouw aan de Kornputsingel van Het Bankiershuis.

Het voormalig bankgebouw wordt totaal gerenoveerd met daarbij een stuk nieuwbouw, waarna het plaats biedt voor 11 luxe appartementen, voorzien van moderne voorzieningen. De oude structuren van het voormalig ING kantoor blijven bewaard, maar de architectuur van de nieuwbouw wordt eigentijds en passend in de statige omgeving. Met oog voor de hedendaagse woonwensen en met respect voor het verleden. De gevels van Het Bankiershuis krijgen nieuw metselwerk. De balkenstructuur van het voormalige bankgebouw blijft daarbij herkenbaar in de voorgevel. Aan de linkerzijde komt een torentje. Dit gaat er ongeveer net zo uitzien als het torentje van het naastgelegen pand, zodat beiden gebouwen straks mooi bij elkaar aansluiten. Achter Het Bankiershuis worden parkeerplaatsen voor de bewoners ingericht.

Appartementen

Het Bankiershuis zal straks drie verdiepingen omvatten, waar in totaal 11 appartementen worden gerealiseerd. Op de begane grond komen drie appartementen en een gemeenschappelijke berging. Op de eerste en tweede verdieping komen elk vier appartementen. Al deze gelijkvloerse appartementen krijgen een oppervlakte van circa 75 tot 80 m2 en bevatten twee slaapkamers. De appartementen op de tweede verdieping krijgen daarnaast nog een extra ruimte in de kap, die ingericht kan worden als bijvoorbeeld zolder of bergruimte.

Verhuur

De appartementen zullen in de verhuur worden aangeboden. Op dit moment zijn de huurprijzen nog niet bekend. In Q1 2022 zal er meer informatie volgen.

Het Bankiershuis – Steenwijk