De Schout – Emmeloord

De Schout - Emmeloord

Aantal woningen: 34

Start bouw: 2e kwartaal 2021

Oplevering: 3e kwartaal 2022

34 comfortabele appartementen

Midden in het stadshart van Emmeloord komt straks het nieuwe woonwinkelgebouw De Schout. Een kloek gebouw met 34 comfortabele appartementen op de eerste en tweede verdieping en winkels op de begane grond. Het gebouw is ontworpen in de Delftse Schoolstijl. Deze bouwstijl met diepliggend metselwerk, warme, roodbruine kleuren en bijzondere details is kenmerkend voor de bebouwing in de polder.

Je kan straks kiezen uit twee verschillende typen appartementen. Beide typen hebben twee slaapkamers, een ruime woonkeuken en badkamer met douche, maar de indeling van de binnen- en buitenruimte verschilt.

Westgevel, woningtype 1

De appartementen aan de westzijde (type 1) hebben een balkon met loggia van zo’n 7 vierkante meter. Hier kun je heerlijk beschut of juist in de zon van je ontbijtje of kopje koffie genieten, terwijl je uitkijkt over het gezellige winkelplein en de Poldertoren in de verte. De ruime woonkamer met open keuken telt zo’n 33 vierkante meter. Door de lange raamstroken die van plafond tot vloer lopen, heb je goed zicht op het nieuwe plein beneden.

De slaapkamers, van zo’n 7,5 en bijna 14 vierkante meter, bevinden zich aan de oostzijde van je appartement aan weerszijden van de entree. Aan het eind van de hal vind je de badkamer van ruim 5 vierkante meter en daartegenover het toilet en een bergingsruimte. In deze ruimte kun je de wasmachine neerzetten en andere spullen opbergen, zoals de stofzuiger en keukenvoorraad.

Woon je op de eerste verdieping, dan heb je aan de oostelijke zijde ook de beschikking over een eigen daktuin van sedum en met vlonderdek op het gezamenlijke groendak. Ontmoet hier je buren voor een praatje of lees een mooi boek, zittend in je tuintje.

Oostgevel, woningtype 2

Nog meer van de zon genieten? Kies dan voor een appartement aan de oostgevel (type 2). In deze doorzonwoningen kun je zowel aan de oost- als aan de westzijde van je appartement slapen. De slaapkamers zijn respectievelijk 12,4 en 7,6 vierkante meter groot. Je woont aan de oostzijde, eet aan de westzijde en daartussenin kun je lekker kokkerellen in het keukendeel (31,6 vierkante meter). In het midden van het appartement bevinden zich de badkamer met wastafel en douche van ruim 4 vierkante meter, een aparte toiletruimte en een bergingsruimte voor het opbergen van huisraad.

Kenmerkend voor een doorzonwoning is dat van beide zijden van de woning zonlicht naar binnen valt, dat is wel zo behaaglijk. In de buitenlucht van de zon genieten, kan natuurlijk ook. De woonkamer aan de oostgevel heeft lange, verticale ramen voor extra veel licht en uitzicht en een Frans balkon met openslaande deuren. Op de eerste verdieping kun je bovendien genieten van een eigen daktuin met loggia. De appartementen op de tweede laag hebben aan deze zijde een balkon.

Verkoop gesloten!

De Schout – Emmeloord