De 3 van Sminia – Burgum

De 3 van Sminia - Burgum

Aantal woningen: 32

Start bouw: Q2 2022

Oplevering: Q3 2023

32 koopappartementen

Aan het nieuwe Van Sminiaplein in Burgum verrijzen drie karaktervolle woongebouwen: De Edelman, De Werkman en De Koopman. Samen vormen ze De 3 van Sminia. Er komen een aantal appartementen in de verkoop van de Werkman. De Edelman en De Koopman zijn al verkocht.

De Werkman

Van buiten heeft De Werkman de uitstraling van een historische melkfabriek, binnen geniet je als bewoner van modern wooncomfort. De 16 appartementen die dit woongebouw aan het Van Sminiaplein telt, zijn bij uitstek geschikt voor alleenstaanden of kleine huishoudens. Ze zijn straks als huur- en/of koopappartement beschikbaar. De Werkman biedt zowel studio’s als tweekamerappartementen, in grootte variërend van circa 27 tot ongeveer 50 vierkante meter. Het buitenleven haal je binnen via openslaande deuren in combinatie met een Frans balkon. Als kers op de taart beschikt dit robuuste woongebouw bovendien over een gemeenschappelijk dakterras van maar liefst zo’n 75 vierkante meter, waar je op mooie dagen heerlijk zonnestralen kunt vangen. Ook gemeenschappelijk is de fietsenberging op de begane grond, waar ook bedrijfsruimte beschikbaar is – bijvoorbeeld voor een grand-café of restaurant met een prachtig zonneterras. De auto parkeren kan op het naastgelegen openbare parkeerterrein.

De Edelman

Het woongebouw op het plein telt 4 luxe en duurzame koopappartementen. De drie appartementen op de eerste verdieping variëren in grootte van circa 90 tot ongeveer 120 vierkante meter. Elk appartement heeft een buitenruimte in de vorm van een balkon van zo’n 9 vierkante meter. Het penthouse op de tweede verdieping is ongeveer 81 vierkante meter groot. Het beschikt over maar liefst twee dakterrassen van elk circa 28 vierkante meter. Vanaf je buitenruimte in De Edelman kijk je uit op de groene zijde van het plein, met gazons, bomen en wandel- en fietspaden. Toch is het van hier af maar een klein eindje lopen naar het winkelhart van Burgum. Elk appartement heeft een eigen, inpandige berging op de begane grond. Parkeren kan op het naastgelegen terrein van Notaris Dantuma.

De Koopman

Op de kop van het winkelgebied, grenzend aan het plein, staat straks De Koopman. Dit wooncomplex ademt de sfeer van zeventiende-eeuwse herenhuizen. Dankzij het gevelontwerp met de toepassing van topgeveltjes oogt De Koopman als een rijtje herenhuizen die schouder-aan-schouder staan. De Koopman telt 12 koopappartementen in twee verschillende uitvoeringen, verdeeld over twee woonlagen. Zowel op de eerste verdieping als de tweede verdieping liggen 5 driekamerappartementen van circa 80 vierkante meter en een balkon van ongeveer 10 vierkante meter. Verder een tweekamerappartement van ongeveer 50 vierkante meter. De begane grond is gereserveerd voor bedrijfs-/winkelruimte. Vanaf je balkon in De Koopman kijk je uit richting het plein of het winkelgebied. Op de begane grond bevinden zich individuele bergingen voor onder meer het stallen van fietsen. Je auto parkeren kan op het openbare parkeerterrein direct achter het woongebouw.

De 3 van Sminia – Burgum