Ondertekening bouwlocatie
Dr. Jansenpark

27 juli 2023

De ontwikkelaars voor de eerste twee bouwlocaties in het Dr. Jansenpark in Emmeloord zijn bekend. Deze partijen hebben plannen ingediend die het beste passen bij de visie van de gemeente Noordoostpolder op dit gebied. Blue Banner RED is de ontwikkelaar van de tweede locatie. De locatie biedt ruimte aan 45 woningen. De ondertekening heeft vandaag plaatsgevonden op het terrein van het Dr. Jansenpark. Het Dr. Jansenpark wordt ontwikkeld tot een groene woonwijk die inspeelt op de toekomst.

Wethouder Toon van Steen is verheugd met de ontwikkeling in dit gebied: “In de huidige uitdagende markt én met een voor de Noordoostpolder vernieuwend woonconcept, ben ik enthousiast over de ingediende plannen van de ontwikkelaars. Zij geven daarmee aan ook vertrouwen te hebben in onze plannen voor deze mooie locatie vlakbij ons stadshart.”

Erik Schot en Joost van Kimmenaede van Blue Banner: “Wij zijn verheugd om als Blue Banner / Kuin Vastgoedontwikkeling met ons team (Adema Architecten en Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur) te zijn geselecteerd voor deze ontwikkelvlek. Wij hebben een bijzondere woonontwikkeling bedacht waarvan wij de overtuiging hebben dat dit een prachtige toevoeging voor Emmeloord gaat worden. Met veel energie gaan we aan de slag om snel het plan en de woningen verkoop klaar te maken en deze plek te gaan invullen”

Inspelen op woningbehoeften

Het Dr.Jansenpark heeft een bijzondere ligging aan de Urkerweg en Espelervaart. Op loopafstand van het centrum en in een groene woonomgeving wordt een woonplek aangeboden voor verschillende doelgroepen met appartementen en stadse woningen.

Planning
Het is de bedoeling dat de beide bouwlocaties dit jaar verder ontwikkeld worden, gedeeld worden met omwonenden en begin volgend jaar in verkoop worden gebracht. Vanaf eind volgend jaar kan er gebouwd worden. De ontwikkelaars communiceren zelf over de voortgang.

Andere berichten: