Feestelijk handeling bouw aan het Van Sminiaplein in Burgum

Niet een eerste paal maar "laatste begane grond vloerplaat"

23 mei 2022

Het Jonkheer Hobbe Baerdt van Sminiaplein is de nieuwe, groene entree van het winkelhart van Burgum. Voor deze locatie ontwikkelde Blue Banner drie woongebouwen met koop- en huurappartementen: De 3 van Sminia. Elk met een uitgesproken eigen karakter, dat past bij de historie van Burgum. TWA architecten uit Burdaard tekende voor het ontwerp.

Half maart is bouwbedrijf Kooi gestart met de realisatie van De 3 van Sminia. De bouw verloopt voorspoedig. Reden voor een feestje!

Wethouder Hoekstra heeft samen met een toekomstige bewoner Marieke Procee de laatste vloerplaat geplaatst. Na de feestelijk handeling kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid om kennis met elkaar te maken.

Wethouder Hoekstra: “Dizze trije gebouwen hawwe in prachtich ûntwerp. Se binne takomstbestindich én mei in knypeach nei it ferline fan Burgum. Hjirmei krijt it sintrum fan Burgum in nije ympuls”.

Met de komst van het Van Sminiaplein en straks De 3 van Sminia ondergaat deze centrumlocatie een complete gedaanteverandering. Deze ontwikkeling was mogelijk dankzij de komst van de Centrale As aan de westkant van Burgum. Hierdoor hoeft het doorgaand verkeer niet meer door de dorpskern.

Alle appartementen van De Edelman en De Koopman zijn verkocht, eveneens als de commerciële ruimtes. De appartementen van De Werkman worden na oplevering te huur worden aangeboden.

Andere berichten: